Vragen? Bel ons 088 765 1600 | info@vandenanker.nl
Laden
Product(en) toevoegen...

Wij kunnen voor u inspecteren, keuren en registreren, zowel op locatie als in de werkplaats alle soorten en merken elektrisch gereedschap, klim- materieel en valbeveiliging volgens de daarvoor geldende normen. Het is ook mogelijk om nieuwe machines te graveren, te voorzien van kleurcodering of sticker(sticker klant) en te registreren.

Tegenwoordig heeft de werkgever met ingewikkelde eisen te maken waaraan de door de werkgever verstrekte arbeidsmiddelen moeten voldoen. Volgens het arbobesluit is de werkgever verplicht elektrische arbeidsmiddelen, machines, trappen, ladders en rolsteigers periodiek te (laten)keuren en registreren. Het keuren en registeren moet volgens de Nederlandse normen NEN 3140, NEN 2484 en NEN 2718. Ladders en trappen worden door middel van een visuele controle gekeurd en geregistreerd conform Zo voorkomen wij samen onveilige situaties.
Volgens VCA richtlijnen is keuren verplicht. Als werkgever moet je instaat zijn een schriftelijk bewijs te kunnen overleggen, waaruit blijkt dat het arbeidsmiddel tenminste één keer per jaar gecontroleerd wordt.

Als u niet keurt en er is arbeidsongeval met letsel waarbij de oorzaak ondeugdelijk arbeidsmiddel is en er kan worden aangetoond dat de werkgever nalatig is, is de werkgever aansprakelijk voor de financiële consequenties.


Hoe melden wij een nieuwe “keuringsklant” aan?

Uw vertegenwoordiger of contactpersoon neemt contact met u op, om de wensen te bespreken. Aan de hand van het Polvo Machine concept document, bespreekt u samen de verschillende mogelijkheden. De tarieven en spelregels worden toegelicht. Bij grote aantallen objecten kunnen wij gebruik maken van de ondersteuning van de keurmeesters. Gemaakte afspraken worden vastgelegd en naar de klant bevestigd met een cc naar de reparatieafdeling. Op de reparatieafdeling worden de gemaakte afspraken in ons ERP systeem bij de klant vastgelegd.

Vervolgens wordt er een eerste keuringsdatum afgesproken en bevestigd. De jaarlijkse controle afspraken worden circa een maand van te voren door de medewerker van onze reparatieafdeling gemaakt en bevestigd aan u.

Het eerste keuringsmoment voor u als klant volgens NEN 3140.

In geval van de eerste keer keuren dient er registratie plaats te vinden van u totale machinepark. Elektrisch handgereedschap wordt gegraveerd met een unieke code, zodat deze altijd traceerbaar is via onze website, waar u ook uw keuringsrapport direct inzichtelijk heeft.

Na de visuele controle volgt de elektrische controle, volgens NEN 3140. Deze metingen worden met behulp van een geschikte tester voor elektrisch gereedschap uitgevoerd. Tijdens deze controle worden de verplichte keuringen verricht en wordt beoordeeld of de machine of bouwstroomkast elektrisch en mechanisch naar behoren werkt.

Alle goedgekeurde materialen zullen worden voorzien van een goedkeuringssticker met daarop aangegeven wanneer de volgende inspectie dient plaats te vinden. Vervolgens ontvangt u na de inspectie een overzicht waarop per item de bevindingen zijn vermeld. Indien gewenst is dit ook digitaal aan te leveren. Voor het goedgekeurde materieel ontvangt de klant een certificaat van goedkeuring. Dit certificaat wordt door ons gearchiveerd in de database en is ook beschikbaar via onze website u kunt een pdf van het certificaat openen of downloaden.

Eventuele kleine reparaties kunnen in overleg ter plaatse, gelijktijdig met de inspectie worden uitgevoerd. Indien dit niet mogelijk is zal de reparatie, in overleg met de klant, worden opgestuurd of meegenomen naar de werkplaats ter reparatie. Al deze reparaties worden uitgevoerd op basis van nacalculatie.

Het eerste keuringsmoment van uw klimmaterieel en valbeveiligingen.
Klimmaterieel

Ladders en trappen moeten voldoen aan de warenwet. Normen hiervoor zijn o.a. beschreven in de NEN 2484. Rolsteigers dienen te voldoen aan de norm NEN 2718 en de EN12811 (NEN 1004).

In geval van de eerste keer keuren dient er een registratie plaats te vinden van uw van uw klimmaterieel en valbeveiligingen.

 • Ladders en Trappen worden voorzien van een uniek objectnummer
 • Steigermaterieel worden met een merkstift voorzien van een uniek objectnummer.

TIP! Aluminium steigers kunnen alleen worden geïnspecteerd indien zij niet opgesteld staan.

Vervolgens gaat de keurmeester volgens onderstaande volgorde aan het werk.

 • visuele controle
 • registratie
 • identificatiecode aanbrengen
 • materieel overzicht
 • certificaat

Tijdens de visuele controle wordt er gekeken of het object geen gebreken of beschadigingen heeft die tot afkeur kunnen leiden, of alle veiligheden die als “standaard” bij artikel geleverd, aanwezig zijn.

Alle goedgekeurde materialen zullen worden voorzien van een goedkeuringssticker en geregistreerd met daarop aangegeven wanneer de volgende inspectie dient plaats te vinden. De materialen zullen worden geïdentificeerd door middel van een object sticker. Vervolgens ontvangt u na de inspectie een materieel overzicht waarop per item de bevindingen zijn vermeld. Voor het goedgekeurde materieel ontvangt de klant een certificaat van goedkeuring. Eventuele “kleine” reparaties kunnen in overleg ter plaatse, gelijktijdig met de inspectie uitgevoerd worden. Overige reparaties voortvloeiend uit de keuringen, worden in overleg uitgevoerd. Al deze reparaties worden uitgevoerd op basis van nacalculatie.

Valbeveiliging en valstopapparaten.

Onze gecertificeerde monteurs kunnen op locatie of in de werkplaats valbeveiliging en valstopapparaten inspecteren, volgens de identificatie papieren (mits aanwezig). De valbeveiliging wordt geregistreerd en voorzien van een certificaat.


TIP! Eens per zeven jaar moet een valstopper ter controle worden opgestuurd naar de leverancier.
Aankoop van Klim Materieel, Elektrisch Gereedschap en overig materieel.

Wij kunnen de volgende aandacht codes koppelen. Het is ook mogelijk om nieuwe machines te graveren, te voorzien van kleurcodering of sticker(sticker klant) en te registreren.

 1. Serienummer machines en toebehoren registreren op de verkoop bon
 2. Machine graveren, voorzien van kleurcodering of sticker (sticker klant) en een keuringssticker
 3. Ladders en trappen voorzien van kleurcodering of sticker (sticker klant) en een keuringssticker
 4. Steigeronderdeel voorzien van identificatie code, kleurcodering of sticker (sticker klant) en een keuringssticker
 5. Registratie in database

TIP! Bij serienummer registratie van de merken, Festool, Milwaukee en Makita geven wij 3 jaar fabrieksgarantie.

Om een afspraak te maken kan contact worden opgenomen met de vertegenwoordiger of uw contactpersoon. Tevens is het mogelijk om direct met een medewerker van onze reparatieafdeling (088-7651986) een afspraak te maken.

Reparaties van Klim Materieel, Elektrisch Gereedschap en overig materieel

Na ontvangst van een reparatie in Moerdijk wordt deze direct in behandeling genomen. Ons doel is om de reparatie op de reparatieafdeling uit te voeren. Wij hebben ook de mogelijkheid om reparaties door te sturen naar de leverancier. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid aangeleverde machines, de klacht en / of garantieclaim. Na een kosten raming wordt er contact opgenomen met de klant, om dit te bespreken.

TIP! Wanneer een reparatie niet meer rendabel is wordt er een nieuwe machine aangeboden door de technische dienst of afdeling verkoop.

Minder dan 50% van de nieuwwaarde en reparatiekosten onder de € 70,-  worden direct gerepareerd, daarboven volgt overleg met de klant of de reparatie mag worden uitgevoerd of de klant kiest voor een eventuele aanschaf van een nieuwe machine / materieel. De klant kan ook kiezen om de machine te laten vernietigen of ongerepareerd retour te sturen. Hiervoor worden dan kosten berekend.

Wij bieden u de volgende mogelijkheden aan:

 • U gaat akkoord met de reparatie kosten
 • U gaat akkoord met een inruilvoorstel
 • U gaat akkoord met het vernietigen van de machine, de kosten bedragen € 15,- excl. Btw
 • U gaat niet akkoord met het reparatie voorstel of inruilvoorstel; wij sturen de machine ongerepareerd en gedemonteerd retour, de kosten bedragen € 30,- excl. Btw

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze keurings- en reparatieafdeling T. 088 - 765 1986
Klik hier voor de reparatievoorwaarden.    


Slijpwerk

Wij kunnen ook uw slijpwerk verzorgen. U kunt uw slijpwerk aanbieden. Het slijpwerk wordt iedere maandag en woensdag opgehaald bij ons en weer terug gebracht. U moet dus rekening houden met een levertijd van maximaal een (werk)week. Wanneer uw slijpwerk niet meer rendabel is om te slijpen, dan bieden wij u een nieuw gelijkwaardig product aan.

Pluspunten
 • Alle elektrische gereedschappen en / of rolsteigers, ladders en trappen worden geregistreerd en gelabeld conform de geldende normen
 • Automatisch bericht wanneer de keuringstermijn afloopt.
 • Alle goed- en afgekeurde apparatuur wordt voorzien van een sticker.
 • Per gekeurd item ontvangt de klant een certificaat.
 • Wij nemen alle administratie uit handen.
 • U hoeft geen meetapparatuur aan te schaffen.
 • U heeft geen jaarlijkse kosten van de kalibratie van de meetapparatuur
 • U heeft geen speciaal opgeleid personeel nodig.
 • Kleine reparaties worden (o.b.v. nacalculatie) direct uitgevoerd.
 • Registratie, keuren, voorzien van sticker mogelijk bij aankoop nieuw.

Wilt u meer informatie? Wij denken graag met u mee

Neem dan contact met ons op!

Polvo sluit aan bij uw ambitie, ook als het om reparaties gaatLaden
Laden
Ok